Dr. Kemal Gökhan Günel'in duruşmasına hekim sendikaları katılmadı

Osmaniye'de randevusuz muâyene etmediği savcı Mehmet Bülbül tarafından ters kelepçe ile gözaltına aldırtılan Dr. Kemal Gökhan Günel üç hekim sendikası tarafından yalnız bırakıldı.

HEKİM SENDİKALARI - 19-04-2022 16:09 5463 kez okundu.

Dr. Kemal Gökhan Günel'in duruşmasına hekim sendikaları katılmadı

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Dr. Kemal Gökhan Günel, randevusu olmadığı hâlde muâyene olmaya çalışan savcı Mehmet Bülbül'ü randevusuz olduğu için muâyene etmemesi üzerine savcı Bülbül tarafından ters kelepçe ile gözaltına aldırtılmıştı.

Yaşanan bu olay üzerine hekimler ayağa kalkarken, savcı hakkında görevi kötüye kullanmaktan açılan soruşturmada tâkipsizlik kararı verilmiş ve Dr. Günel için "kamu görevlisine görevinden dolayı aleni hakâret" suçlamasıyla dâvâ açılmıştı.

Türk Tabipleri Birliği'nin merkez kurul üyeleri ve avukatı ile katılım sağladığı dâvânın dünkü duruşmasında, Dr. Günel 3 hekim sendikasına bizzat haber vermesine rağmen duruşmaya katılmadıklarını söyleyerek üzüntüsünü dile getirdi ve kendisini duruşmada temsil eden Hukukçu Hekimler Derneği Başkanı Av. Dr. Cengiz Bayram'a teşekkür etti.

3 "hekim" sendikamız olan Hekimsen, Hekim Birliği ve Tabipsen'in "hekimlik" mesleğinin onur ve şeref meselesi olan bu dâvâda, 24 Mayıs saat 13:00'da meslektaşımızın yanında olarak yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Hekimlerin her dâim yanında olan meslektaşımız Dr. Cengiz Bayram'a teşekkür ediyoruz.

Dr. Kemal Gökhan Günel'in açıklaması:
Huzurunuzda Cengiz abiye bir daha teşekkür etmeyi borç bilirim. Ancak biz meslek onurumuz için omuz omuza adeta kavga ederek mücadele ederken gördüğümüz manevi destek o kadar zayıftı ki. Bunu sitem olarak algılamayın. Ben ne olursa olsun mücadeleme devam edeceğim ama burada yargılanan meslek onurumuz. Arkamızı dönüp baktığımızda 20-30 kişi görmek insanın cesaretini kırıcı olabiliyor.
Ben kızım daha iyi bir ülkede yaşayabilsin diye bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim.
3 sendikamıza da bizzat haber vermeme rağmen kendilerini orada görememek talihsizlik oldu.
Olsun mücadeleye devam 24 mayıs saat 1'de gerçekten mesleği için samimi bir şekilde mücadele etmek isteyen kim varsa bekliyorum.



Türk Tabipleri Birliği'nin Açıklaması:
Osmaniye’de bir savcının nüfuzunu kötüye kullanarak dava açılan  meslektaşımız Dr.Kemal Günel’in yapılan duruşmasına TTB MK ve Av.Özgür Erbaş katılmıştır. Tartışmalı geçen duruşma tamamlanamadan ertelenmiştir. Meslektaşımızın haklı olduğunu biliyoruz ve her zaman yanında olacağız

Not: Haberde kullanılan görsel Türk Tabipleri Birliği'nin twitter hesâbındaki konu ile ilgili paylaşımından alınmıştır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Büyük Hekim Çalıştay'ı yapıldı. Akut bir eylem olacak mı?

Büyük Hekim Çalıştay'ı yapıldı. Akut bir eylem olacak mı?

12-06-2022 - HEKİM SENDİKALARI

Hekim sendikalarının üye sayıları belli oldu

Hekim sendikalarının üye sayıları belli oldu

19-05-2022 - HEKİM SENDİKALARI

kanser