Ne yapalım illâ ölelim mi?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nden yaşanan olayda; adâletin tesisi için hekimin ölmesinin beklendiğini düşündürdü.

GÜNCEL - 27-04-2022 20:52 3363 kez okundu.

Ne yapalım illâ ölelim mi?

Sağlıkta şiddette yapılan düzenlemeler hâlâ yasalaşmayı beklerken Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastânesi'nde yaşanan olay akıllara durgunluk verdi.

Onkoloji Polikliniği’nde 65 yaş üstü ve engelli hastalara öncelik verilmesine tahâmmül edemeyen hasta ve kızı poliklinikte görevli olan asistan hekim Firdevs Erdoğan'a "doktorları boşuna dövmüyorlar, siz şiddeti hak ediyorsunuz" diyerek üzerine yürümüş, "kadın olmasaydın sana gününü gösterirdim" diyerek tehdit etmiş, "terbiyesiz" demiş ve tam vurmak üzere iken poliklinik sekreterinin hastanın elini tutması üzerine hekimin darp edilmesine engel olunmuş.

Tüm bu yaşanan olaylara ve tanıkların ifâdeleri ile olayı doğrulamasına rağmen, olay sadece "sen kadın olmasaydın gününü görürdün" ifâdesinin sözünün şarta bağlu olduğu ve ileride gerçekleşmesi muhtemel bir kötülük içermemesi nedeniyle şüpheli hakkında "kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verilmiş.

Tüm hâkim ve savcılara soruyoruz: Aynı olay sizin başınıza gelse aynı kararı verir miydiniz? Ceza vermeyi bırakın en azından kovuşturabilmeniz için ölmemiz mi gerekiyor? Unutmayın ki adâlet sadece bize değil size de lâzım olacak bir gün.

İlgili tweetin floodu için tıklayın

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Taban ödeme üniversite hastanelerindeki YÖK kadrolarına gelecek mi?

Taban ödeme üniversite hastanelerindeki YÖK kadrolarına gelecek mi?

15-08-2022 - GÜNCEL

Bu gece yayınlanması beklenen yeni ek ödeme yönetmeliğinin ayrıntıları

Bu gece yayınlanması beklenen yeni ek ödeme yönetmeliğinin ayrıntıları

11-08-2022 - GÜNCEL

kanser