GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-05-2022 21:34   Güncelleme : 31-05-2022 21:51

Hedef 100 bin hekim

Hekimlere verilen sözler hâlâ tutulmamışken, Hekimsen Haziran ayı eylem planını açıkladı.

Hedef 100 bin hekim

Hekimlere verilen sözler hâlâ tutulmamışken, Haziran ayı için eylem planları açıklanmaya başlandı.

Haziran ayı için eylem planını ilk olarak "hekim merkezli" 3 sendikadan biri olan Hekimsen açıkladı. "1 güne 100 bin hekim" mottosu ile tüm sivil toplum örgütlerinin eyleme davet edileceği ve eylem günü olarak 17 haziran 2022 tarihinin belirlendiği açıklandı.


Hekimsen tarafından yapılan açıklama:
Değerli meslektaşlarım,

Hepinizin bildiği gibi sendikamız kuruluşundan beri başta hekimlerin kaybedilmiş hakları ve ideal bir sağlık sistemi için sendikal faaliyetlerin her türlüsünü denemiş ve hak edilen kazanımlar için her türlü eylemde bulunmuştur.

Bu konuda son olarak Mayıs ayında toplamda 6 gün gerçekleştirilen iş bırakma eylemi ile yeni bir rekora da imza atmıştır. Bütün diyaloglarımız ve eylemlerimiz sayesinde hükümetimizin ilgili konularda komisyonlar ve kurullar ile çalışmalar yapmasına vesile olmuştur. Ancak ne yazık ki bu çalışmalar sırasında almamız gereken haklarımızı doğru olarak anlatmamız engellenmiş, yapılması gerekenler belki de anlamak istemeyen çevrelerce geciktirilmiş, hatta durdurulmuştur.

Tüm bu nedenlerden dolayı HEKİMSEN sendikası olarak kabul edebileceğimiz düzeydeki düzenlemelerin Haziran ayının ilk yarısı içerisinde açıklanmaması durumunda Cumhuriyet tarihimizin en yoğun katılımlı iş bırakma eylemini yapma kararını almış bulunmaktayız.

"1 Gün, 100 Bin Hekim" çalışması ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşu ve örgütlere ulaşılarak yapılacak eyleme davet edilecektir. Tüm hekimlerimizi ne olursa olsun yalnızca bir gün için, aynı günde iş bırakma eylemine katılmaya çağırıyoruz.

Eyleme üyemiz olsun ya da olmasın herkesi davet ediyor, hukuki tüm sorumluluğu alacağımızı resmi olarak ifade ediyoruz. Hep birlikte, en güçlü şekilde "1 Gün 100 Bin Hekim" eylemimize değerli meslektaşlarım !!!


Eylem davet yazısı:

AdminAdmin