GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-05-2022 19:15   Güncelleme : 12-05-2022 19:27

Hekim eylemlerine destek vermeyen TTB'nin siyasi mesajlarına hekimlerden tepki yağıyor

Hekim eylemlerine destek vermeyen Türk Tabipleri Birliği'nin siyasi mesajlar vermeye devam etmesine hekimlerden tepki yağıyor

Hekim eylemlerine destek vermeyen TTB'nin siyasi mesajlarına hekimlerden tepki yağıyor

Geçtiğimiz günlerde "hekim"lerin çatı örgütü olan Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut hekim sendikalarının Mayıs ayında aldıkları iş bırakma eylemlerine "toplum mağdur olduğundan" ötürü Türk Tabipleri Birliği olarak destek vermeyeceklerini, 29 Mayıs'ta Beyaz Miting düzenleneceğini açıklamıştı.

Hekimlerin sorunlarına kâyıtsız kalan Türk Tabipleri Birliği'nin tek odak noktasının "hekim hakları" olması gerekirken, yöneticilerinin kendi siyasi düşüncelerini Türk Tabipleri Birliği kurumsal kimliği üzerinden vermesi nedeniyle hekimlerin örgütlü mücâdeleden soğumasına neden oluyor.

Aynı zamanda hekim olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olan Dr. Canan Kaftancıoğlu'na verilen, Yargıtay tarafından onanan ve hekimlik ile ilgisi olmayan hâpis cezâları sonrasında "hekim hakları" konusunda hekimlerle bir hareket etmeyen Türk Tabipleri Birliği'nin kurumsal kimliği üzerinden verdiği mesajlara hekimlerden tepki yağıyor.

Türk Tabipleri Birliği, yayınladığı mesajda "Demokrasinin sağlığın şartı olduğunu bilen bir mesleğin mensupları olarak Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız. Meslektaşımız nezdinde cezalandırılan adalet, özgürlük ve demokrasi talebidir. Her türlü sesin susturulduğu, antidemokratik uygulamaları kabul etmiyoruz." dedi.

Hekimler Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinden hekim hakları dışında bir ajandaları olmamasını, siyasete atılmak istiyorlarsa Dr. Canan Kaftancıoğlu gibi bir siyâsi parti saflarına katılarak yapmalarını, kendi siyasi görüşlerini ifâde etmek için Türk Tabipleri Birliği'ni kullanmamalarını ve hekimlerin örgütlü mücâdelesine zarar vermemelerini istediler.

Twitter'da hekimlerden TTB'ye gelen tepkilerden bazıları:

Dr bekir vakaf

Bu TTB doktorları temsil etmiyor herkes bilsin bunlar Dr eylemine bile destek vermiyor.

@nefidilli

Yürü git parti kur burası meslek odası sizi orada tutan doktorların esas suç..... üye olup oy kullanmaktan ACİZ misiniz? Tip ve doktorluk haric her konuda konuşuyor.

@dt_osteomyelit

Bireysel olarak ister canan hanımın yanında olun ister cumhurbaşkanının....umrunda değil...

Birlik olarak birilerinin yanında olmaksa ,bu sadece hekimler olmalıdır

Bu ay hekimler eylem yapıyor,destek vermiyorsunuz.yaziklar olsun

@sikayetdinlemem

Hekim hakları adına konuşun. Bakın bakalım hekimlerin durumuna ne hale gelmiş?

@arcueidxxx

ya abicim 2 asgari ucrete cerrah calisiyor bu ulkede. hala gelmis demokrasi adalet ozgurluk. birakin abi bitirdiniz turk hekimlerini ya.

@draslihanulusoy

Bu reaksiyonu yaklaşık 40 bin hekimden oluşan hekim sendikalarına ve eylemlerine destek vererek göstermenizi diliyorum

@reanimasyon3

Şu kurumu nasıl bu yönetime bırakabiliyoruz anlamıyorum. Benden önceki meslektaşlarımı asla affetmeyeceğim

@drh2k

Yuuuhhhh!!!! Yeter artık yetti sizin ideolojiniz !!! siyasetiniz !!! mesleği iki paralık ettiniz yetmedi üstüne bir de siyasetle iyice yerin dibine sokuyorsunuz !!! Defolun gidin siyasetinizi nerede yaparsanız yapın, “Tabip”lerin yakasını bırakın !!!

AdminAdmin