HEKİM SENDİKALARI
Giriş Tarihi : 17-04-2022 15:42   Güncelleme : 29-04-2022 17:08

Hekimler birlik ve berâberlik mesajı bekliyor

Hekimler, "hekim" merkezli üç sendikadan birlik ve berâberlik mesajı bekliyor

Hekimler birlik ve berâberlik mesajı bekliyor

Ağustos ayında yardımcı sağlık personeli (YSP) sâbit dönerine %20 zam yapılmış ve hekimler bu zammın kapsamı dışında tutulmuştu. Aralık ayında hekimlere yapılacak nispi zam ise YSP ve YSP sendikaları tarafından "haksız zam" adı altında nitelendirilerek iş bırakma eylemleri yapılmış, hükümet de bu zammı geri çekmek zorunda kalmıştı.

Yaşanan gelişmelerin sonucunda hekimler, kendi haklarını savunmadıklarına inandıkları YSP sendikalarından istifa ederek "hekim" merkezli sendikalara üye olmaya başlamıştı. Gelinen süreçte Hekimsen, Hekim Birliği ve Tabipsen sendikalarına kısa sürede 50 binden fazla hekim üye olmuş, ilk defa hekimlerin birlik olabileceğine dâir ümitler yeşermişti.

Geçtiğimiz günlerde YSP sendikaları tarafından hazırlanan ve içinde hekim ibâresi olmayan, sağlık çalışanı adı altında hekimi genelleyen bildiriye iki hekim sendikasının destek vermesine yüzlerce hekim tepki göstermiş ve YSP haklarını savunulacaksa neden hekim merkezli sendikalara üye olduklarını sormuştu.

Bu kararı eleştirenler provakatör, troll, manipülasyoncu ilan edilmeye çalışılırken, üyelerinden gelen tepkilerin yoğunlaşması üzerine Tabipsen bildiriden desteğini çektiğini açıklarken, Hekim Birliği de bildiriyi güncellemek zorunda kalmıştı

Hekim sendikaları arasında yaşanan gerilim iyice ayyuka çıkarken, sosyal medya hesapları üzerinden atışmaların devam etmesi, ilk defa hekimlerin birlik olacağına dâir inancı da sarsmaya başladı.

Hekimler sosyal medya hesaplarından sendikaların arasındaki sorunun ne olursa olsun çözülüp üç hekim sendika başkanlarının yan yana fotoğraf çektirerek, birlik ve beraberlik mesajları vermesi gerektiğini söylediler.

Twitter'dan derlediğimiz bazı mesajlar:
Dentist41 @Dentist412
Ya birbirinize laf atmayı bırakın artık yeter çocuk musunuz !!

Dr.koray @krykc79
Birlikte hareket etmeliyiz, hekim sendikaları nın amaçları aynıdır , takım tutar gibi sendikacılık yapmayı bırakalım, tarihleri belirleyip ortak bir açıklama yapılması biz hekimler için en iyisi olacaktır..

kutismarmoratus @kutismarmoratus
3 sendika başkanı aralarında ne geçtiyse unutsa bi fotoğraf çekinse yan yana gülerek umutla birlik mesajı verse olur öyle arada dese aynı yolun yolcusuyuz dese bize iyi gelir yaralarımız sarılır? İşte o gün gücümüz 10 kat artar.

AEren @ahmeterensen_
Bir taraf ayrıştırıcı oluyorsa bile digeri birlestirici olmalı. Zaman o zaman değil.

Dr.Av.Vancouver Aslanı @vancouveraslani
Ya sayın hocalarım bakın gün birlik günü hekim hakları ve ortak güç birlikteliği dışında hiçbirşey DÜ-ŞÜ-NE-ME-YİZ.

@Op.Dr.ED @dee23411
@tibbiyelisozluk hekimsendikaları hepimizindir. @hekimsen üyesi bir hekim olarak @tabipsen ve @hekim_birligi de benim sendikamdır. Küçük anlaşmazlıkların ve tartışmaların bir kenara konulması lazım artık. Hekimsendikaları birlikte  daha güçlü.

Dr Nihal @pskdoktor
Birbirinize düşmek ya da laf etmek yerine artik hekim haklarina mi odaklansaniz? Daha güzel olmaz mi?

Dr William Wallace @hunilidr58
Benim babammmm senin babaniii dovellll, yaa biz birlikte karar aldiginizi biliyoruz, bu cocukca tepkilerden vazgecin size ümit baglayanalrin hayallarini kırmayın, cocukca atismalardan yarismalardan vazgecin, birlikte guclusunuz yoksa tek baslariniza bu is olmaz

Dr. Hatçe @hatcepekedis
onca sorunumuz yokmuş gibi bir de ortak hareket etmesi gereken hekim sendikalarının herkese açık bir platformda birbiriyle didişmesi saçmalık. hekimler size haklarımızı alın diye yetki verdi, çocuk gibi kavga edin diye değil, bunu unutursanız üyelerinizi bir bir kaybedersiniz.

Nesrin Erensoy @erensoy_nesrin
Şimdi birlik olma zamanı.
Tek umudumuz hekim sendikaları. Saha ortak karar almanızı bekliyor. Çekişmek, ayrışmak bize sadece vakit kaybettirir. Artık sabrımız yok !

MUHAMMED AKINCI @MUHAMME91504695
Lafa gelince ülkenin en okumuşuyuz; birlik olmanın en lazım olduğu şu zamanda çocukca atışmalar; kendinize gelin hiçbir doktor sendikaların kara kaşına kara gözüne üye olmadı. Tek bir amacımız var ; yitiğimiz olan birlik olmak.

hadi can yaparsın @medicine_club1
iç çekişmleri bırakalım enerjimizi daha güzel yarınlar için kullanalım #hazirandanönce
sadece birlik olalım gerisi gelir. sayımız az birbirimizle uğraşmayalım. hepiniz büyük insanlarsınız sosyal medya birbirinize atar yapmanız sizi küçük düşürüyor. yapmayın bunları #hazirandanönce

Orthos Pedios @piriformissyndr
Birlik-beraber olmayı lütfen unutmayın.  Kişisel çıkarlar ya da küçük grupların çıkarları HEKİMLERİN çıkarlarının önüne geçmemelidir. 3 HEKİM SENDİKASI BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜ YOL ALMAKTADIR. Manipülasyonlara gelmeyin, lütfen.

MDalican @md_dalican
Hepiniz bizim sendikalarimizsiniz. Beraber hareket etmeniz hepimizin ortak beklentisidr. Tarihlerin mutabakat ile belirlenmesi bizde sevinç ve hekimlerin birlikteliği icin umut oluşturur. Lütfen küçük şeylere takılmayın

Aliyldz @aliyldz3456
Allah aşkınıza ortak gruplarda konusun tartisin ama disariya yansitmayın, tüm hekimler umudunu siz sendikalara bağladı, birlik olun ufak tefek ayrıntılari farklılıkları görmezden gelin yoksa bu emekler boşa gidecek

Dr.Dt.Protraksiyon @protraksiyon
Abi bi dövüşmeyin sataşmayın yahu birbirinize. Benimki daha iyi olayını girmeyin gözünüzü seveyim. Benim 3 sendikam var. Sendikacılık oynamayın. Vallahi gülüyolar şu halimize.

burak özcan @nczkrb
Siyasi partiler gibi http://olamazsınız.Biz yapıcı bir şekilde bütünleşme istiyoruz,haklı olan hangi taraf hekimlerin umrunda değil hep beraber tek yürek eylem yapalım Başbakan seçmiyoruz kendimize bizi temsil edin a veya b sendikasının egoist tavırları kimsenin umrunda değil

Dr.umunc @m_umunc
Lütfen gerçek işimize odaklansak artık ...iki sendika da kendine gelsin artık..hak aramak için varız didişmek için değil

OnlyFace @BlueGarden13
Kararlılığınızı basın önünde ortak açıklama yaparak gösteriniz.

@OmerFaMD
Bu tür anlamsız açıklamalar ! Konunun amacından saparak rant ve kendini ispatlama ve yer edinme çabasına dönüştüğünü düşündürür… Lütfen başta verilen birliktelik sözüne bağlı kalın ve o şekilde paylaşımlarda bulunun.

Ömer Faruk Sabaz @OmerFarukSabaz1
Kurulduğunuz ilk günden beri tüm sendikaları sendikamız biliyoruz. Artık şu tür açıklamaları bırakın lütfen. Hekimsen biz tek iş bırakacağız demedi alınganlık yapmayın lütfen.Tüm hekimsenliler de  ortak günde yapılacağını tüm hekim sendikalarının istişare halinde olduğunu biliyor

drburcutanay @drburcutanay
Sadece üyelerinizin amaçlarına odaklansaniz mi artık? Ben, siz bir hekim sendikasıyla tartışın diye üye olmadım. Gerçekten böyle paylaşımlarınızı görmekten çok rahatsızım. Kim ne yapiyorsa yapsın. Siz kendi cizginizde ilerleseniz, ortak çıkarlarımız da birlesseniz bize yeter.

okrc @oskaraca
Hekimsen sendikası bir bireyden oluşmuyor.Binlerce hekim üyesi var.Sizin bu tarz söylemlerinizle neyi amaçladığınızı bilmiyorum ama şu açık ve net ki her üç hekim sendika üyeleri bu usluptan rahatsız artık.Varsa şahsi sorununuz kendi aranızda halledin lütfen!İsimvermek nedir yahu

B @pluviofilprofil
Birlik olup sadece hekim hakkı savunun diye hepinize destek olduk gönül verdik lütfen kendinize gelin ergenliği uğruna uğraştığımız etik dışı hareketlere son verin deontolojiyi koruyun diğer grupların hakkını gani gani savunan var zaten ki maaşlarımız eşitlendi ! Lütfen ama!

Arzu, MD @AkasyaGl
Ortak karar alın lütfen. Sendikaların amacını unutmayın

Çağrı Bozdemir @drbilalcagri
Herşeyi bir kenara bırakıp yalnızca 3 sendika olarak ortak tarih belirlemenizi istiyoruz. @hekimsen @Tabip_Sen Hangi sendikalı olduğumuz farketmez. Bunu talep etmek bizim hekimlik hakkımız.

eceece @dreceoz82
Bu Tweet umarım uyelerinizden gelecek "sizin hareket planınız ne?" seklindeki soruları öngörüp, ona cevaben, kimse panik olmasın seklindeki bir düşünceye cevaben atılmıştır. Büyük umutlar bağlayarak üye olduğumuz sendikaların sen-ben kavgasına düştüğünü görmek istemiyoruz

AdminAdmin