GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2022 20:27   Güncelleme : 08-05-2022 21:54

Özel hastânelere kadro vermezseniz hekimler muayenehâne açıp 3-5 hasta bakarak rahat eder

Özel Hastaneler Derneği Başkanı Dr. Reşat Bahat, özel hastanelerin kadroları artırılmazsa hekimlerin özel muayenehane açacağını söyledi.

Özel hastânelere kadro vermezseniz hekimler muayenehâne açıp 3-5 hasta bakarak rahat eder

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Uzm. Dr. Reşat Bahat, 29 Nisan 2022 tarihinde NTV kanalında Noyan Doğan moderatörlüğünde yayınlanan Bakış Programı'nda yaptığı açıklamada; "özel hastânelere istenen kadroların verilemezse hekimlerin muayenehane açacağını, bu nedenle 8500 muayenehane olduğunu, devlette 100, özelde 30-40 hasta bakmak varken hekimlerin muayenesinde 3-5 hasta bakarak rahat edeceğini ama memleketin doktora ihtiyâcı olduğunundan sıkıntı olduğunu" söyledi.

Bahat'ın açıklamalarından satır başları:
-Sâğlık ihtisâs alanıdır ama dâvâlar tüketici mahkemelerinde görülüyor. Çok fazla yanlış karar veriliyor ve gereksiz yere süreçler uzuyor. Televizyonu bozuk bir vatandaş ile karnında kompres unutulmuş vatandaşın konusu teknik olarak aynı değil.
-Genç hekimlerimiz ağır cerrahi branş uzmanı olmak istemiyor.
-Bizden doğru dürüst doktor istemeyen Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD gibi ülkeler pandemide ülkemizin ve hekimlerin başarısı nedeniyle yabancı dil bilmedikleri hâlde doktorlarımızı almaya başladılar.
-Bizim talebimiz bu kadar artmışken tazminat dâvâları ya da ekonomik sebepler ile doktorları hızla yurtdışına kaçırıyor olmak önemli bir problemimiz.
-Hekimler AKP döneminde uzunca bir dönem iyi bir gelir elde ettiler. Türkiye'deki tüm insanların gelir düzeyi düştü ama hekimlerin daha zâlimce düştü.
-Dışarıdan hekim isteyen ülkeler ahlâksızca hekimlerimizi aldı.
-Devlet destekli sigorta talebimiz var. Tazminat tavanının artırılmalı ya da sigorta havuzu oluşturulmalı.
-Yanımızda alnı yarılmış bir çocuğun gelemediği hasta bize para kazandırsa da üzer.
-Özel hastânelerin sayısı baskı altında tutulup artmazsa, yatak ve âmeliyathâne bulmakta ve Türk halkına hizmet etmekte zorlanabiliriz.
-2008 yılından beri sağlıkta planlama katı tutuluyor. Özel hastane kadrosunu/yataklarını artırmazsanız hekimler muayenehane açar. Bu nedenle 8500 muayenehane oldu. Hekimin muayenehane açmak hakkıdır ama özel hastanede 30-40 hasta, devlet hastanesinde 100 hasta bakarken, 3-5 hasta ile özel muayenehanesinde hekim rahat edebilir ama memleketin de doktora ihtiyacı var. Yani orada da sıkıntı var.

Programın tamamını izlemek için:
 

AdminAdmin